muzieklesVanaf het najaar 2012 een nieuw initiatief op het gebied van muziekonderwijs!

In deze barre tijden van bezuinigingen waarin het lesaanbod van muziekscholen steeds schaarser wordt, biedt Louis Peeters' Muziekgalerie Amadeo iets nieuws

Wie altijd al klarinet- of saxofoonles had willen nemen, maar daar door allerlei omstandigheden (drukke baan, gezin,...) nooit aan toe is gekomen, kan vanaf het najaar bij ons terecht.

In de nieuwe muziekruimte van Muziekgalerie Amadeo organiseren wij lessen voor individuele leerlingen of kleine groepen. Wie niet over een eigen instrument beschikt, kan gebruikmaken van onze leeninstrumenten.

Nadere informatie en/of opgave voor deelname kan telefonisch of middels het contactformulier.


Muziekles in de regio Nijmegen

De docenten van muziekdocentenvereniging Klankrijk bieden hoogwaardig muziekonderwijs in de regio Nijmegen. Zij doen dit door het geven van individuele lessen en veel aandacht te besteden aan samenspel en het organiseren van cursistenconcerten.


  • Lieke van den Beuken
  • Sibe & Mol
 

Samen met Sibe en Mol klarinet leren spelen

Kinderen lijken, net als met leesboeken, het meest te hebben aan boeken waarin zij zich kunnen identificeren met de emoties en reacties van de hoofdpersonen die erin voorkomen. Daarom bedacht Lieke van den Beuken twee hoofdpersonen, Sibe en Mol, die samen met de leerlingen het bespelen van de klarinet eigen gaan maken. Voor de uitwerking van deze twee figuurtjes vroeg ze Suus van den Akker.

Lieke van den Beuken (1983) kreeg op zesjarige leeftijd de eerste muzieklessen van haar vader, twintig jaar later nam ze op het Conservatorium van Amsterdam, haar masterdiploma voor klarinet in ontvangst.

In de tussenjaren studeerde zij aan de Pedagogische Academie voor het Basisonderwijs te Helmond, aan het Brabants Conservatorium voor klarinet bij Frans Dejong, en aan het Conservatorium van Amsterdam voor zowel bes- als esklarinet bij Arno Piters.

Momenteel speelt Lieke als esklarinettiste in het Nieuw Amsterdams Klarinet Kwartet en remplaceert ze in verschillende orkesten, waaronder het Nederlands Symfonie Orkest, Holland Symfonia, het Nederlands Philharmonisch Orkest, het Residentie orkest, het Radio Filharmonisch Orkest en het Koninklijk Concertgebouworkest.


Louis Peeters'

Muziekgalerie Amadeo
Doemesweg 13
6004 RN Weert
tel: +31 6 148 740 76 logo