Harmonie St. Cecile uit Eijsden speelt tijdens herdenkingsconcert Frans Scheepers

Tijdens het herdenkingsconcert aan Frans Scheepers dat op 3 december in de Orangerie in Roermond plaatsvond, speelde ook Harmonie St. Cecile uit Eijsden onder leiding van Jan Cober.

Frans Scheepers, dirigent, arrangeur, klarinettist, saxofonist. Lees hier en hier meer over Frans Scheepers.


Nieuwe uitgave van Lieke van den Beuken's klarinetmethode

Er is een nieuwe uitgave verschenen van Sibe & Mol, de succesvolle klarinetmethode voor de allerjongste klarinetliefhebbers van Lieke van den Beuken (zie elders op deze site onder Muziekles. De foto toont Lieke met Louis bij Muziekgalerie Amadeo toen ze onlangs haar nieuwe uitgave kwam presenteren.


Straatmuzikant

Gehoord...

...een gevoelig wijsje, op een mooie lentedag voortgebracht door een straatmuzikant ergens in Dülken (D).

Vervolgens Take Five...

...in een uitvoering voor mondharmonica en tuinfeest...

...en als toegift Hornpipe.

Gespeeld wordt op de 1847 Classic Blues Harp in C van Seydel en de Golden Melody in Bb van Hohner

 

 


Marinierskapel der Koninklijke Marine

Omdat het zo mooi is...

Fons Klesman, ex-concertmeester en solist van de Marinierskapel der Konininklijke Marine, attendeerde ons op de beide volgende opnames van deze harmonie. De wereldpremière op 12 november 2014 van A Boy in a Storm at Sea, een stuk van Stephen Melillo en een uitvoering van Alfred Reed's Variations on the "Porazzi" Theme of Wagner uit zijn derde symfonie.

A Boy in a Storm at Sea

Variations on the "Porazzi" Theme of Wagner


Koninklijke Harmonie Thorn wint ECWO

Koninklijke Harmonie van Thorn wint ECWO

Op 21 mei vond in Tivoli Vredenburg in Utrecht het eerste European Championship for Wind Orchestras plaats.

De Koninklijke Harmonie van Thorn nam deel aan dit kampioenschap en moest het opnemen tegen zeven concurrenten uit Noorwegen, het Verenigd Koninkrijk, Denemarken, Letland, Duitsland, Zwitserland en België.

Met 96,25 punten kwamen 'de Bokken' als winnaar uit de bus. Lees hier het officiële resultaat van de wedstrijd. Klik hier voor een foto-impressie van de wedstrijd.

De Koninklijke Harmonie van Thorn nam deel aan dit kampioenschap en moest het opnemen tegen zeven concurrenten uit Noorwegen, het Verenigd Koninkrijk, Denemarken, Letland, Duitsland, Zwitserland en België.

Met 96,25 punten kwamen 'de Bokken' als winnaar uit de bus. Lees hier het officiële resultaat van de wedstrijd. Klik hier voor een foto-impressie van de wedstrijd.


Impressies van het Klarinetfestival 2016

Nederlands Klarinetfestival 2016

Van 7 t/m 10 april 2016 vond in Muziekgebouw aan ’t IJ en in het Bimhuis in Amsterdam een gloednieuw festival plaats, geheel gewijd aan de klarinet! De absolute wereldtop uit de klassieke muziek, jazz, wereldmuziek en pop kwam voor op grote schaal samen, met amateurs en met publiek tijdens het Nederlands Klarinetfestival: een unieke ontmoetings- en inspiratieplek voor liefhebbers én voor nieuwsgierigen.

Natuurlijk was ook Louis Peeters van Muziekgalerie Amadeo van de partij. Zie hiernaast voor enkele impressies in beeld in geluid.

  • Arno Piters, artistiek leider van het festival, zelf aan de slag

  • Leitner & Kraus Klarinetten, de gerenomeerde klarinettenbouwers uit Neustadt/Aisch, waren vertegenwoordigd met een stand waarin ze hun instrumenten demonstreerden

  • Kraus sr. & Kraus jr.

  • Louis Peeters van Muziekgalerie Amadeo op de foto met Wolfgang Kraus op de foto

  • Klarinettiste Lieke van den Beuken (l.) presenteert tijdens het Klarinetfestival haar klarinetmethode Sibe & Mol

Een optreden van Calefax

Jan Cober met zijn Clarinet Choir


Matinee Royal d'Opera

Op zondag 30 november 2014 in de Oranjerie in Roermond genoten van een prachtig concert gepresenteerd door de Koninklijke Harmonie uit Thorn in samenwerking met het Koninklijke Roermonds Mannenkoor en de solisten Yuki Hada en Catherine Veillerobe.

Het programma met werken van Wagner, Puccini, Verdi en Giessen werd afgesloten met een uitvoering van het werk “Voor Oranje”, een ode aan 200 jaar Koninkrijk der Nederlanden.

Een korte video-impressie van het openingsstuk na de pauze "Domine, Salvum Fac Regem Nostrum!" van A. Giessen.


Nieuwjaarsconcert Koninklijke Harmonie Horst

Gehoord in 't Gasthôes in Horst op zondag 5 januari 2014 het Nieuwjaarsconcert van de Koninklijke Harmonie Horst. Onder het thema "volksmuziek" speelden het Jeugdorkest onder leiding van Mannie Beckers, de Konininklijke Harmonie onder leiding van Björn Bus en de slagwerkgroep onder leiding van Hans Vloet.

Het afwisselende en boeiende programma vormde een waarlijk goed begin van het nieuwe jaar.


Madeleine Stevens speelt Stamitz

Op zondag 10 november 2013 speelde Madeleine Stevens met het Limburgs Jeugdorkest Amikejo onder leiding van dirigent Jussi Jaatinen in de Limburgzaal van Theater Heerlen het Adagio uit het klarinetconcert in Bes van Johan Stamitz.


De lente in de Oranjerie

Harmonie Concordia Melick Op zondag 7 april verzorgde de Koninklijke Harmonie Sainte Cécile uit Eijsden samen met Harmonie 'Eendracht maakt Macht' (EMM) uit Wessem en Harmonie Concordia uit Melick het Primavera concert in TheaterHotel de Oranjerie te Roermond.

Het concert begon om 14.00 uur met het optreden van Sainte Cécile o.l.v. Jan Cober.

EMM o.l.v. Roger Niese nam vanaf 15.00 uur het tweede deel voor haar rekening. Beluister het fragment hieronder.

Daarna speelde Concordia o.l.v. Theo Wolters vanaf 16.00 uur het slotconcert. Harmonie Concordia sloot af met Abschied der Gladiatoren (Hermann L. Blankenburg, arr. Rundel), waarvan hieronder een fragment.


Lennard Gilissen demonstreert gebogen sopranino

Lennard Gilissen demonstreert op de video hiernaast een gebogen, 35 cm lange sopranino-saxofoon. Dit instrument is uniek in zijn soort. Het staat gestemd in Es en is daardoor uitermate geschikt om de instrumenten in het hoge octaaf, zoals de Es-klarinet, te ondersteunen.


Vibrato Alt-saxofoon

Vibrato A1Op het ogenblik heerst de trend voordelige, volwaardige blaasinstrumenten op de markt te brengen, waarbij de traditionele materialen door kunststof worden vervangen. Denk daarbij aan de Nuvo Clarinéo klarinet of de dwarsfluit van GMIC.

Nieuw is, dat nu ook kunststof voor het mechanisch gedeelte van het instrument wordt gebruikt. Daarbij worden vaak innovatieve oplossingen bedacht voor polsters en veren.

In deze laatste categorie instrumenten past de Alt-saxofoon van Vibrato, een Thaise producent. Bij dit instrument zijn de metaalonderdelen vervangen door onderdelen uit polymeren. Dit maakt het instrument niet alleen veel goedkoper, de producent is er bovendien in geslaagd met vertrouwde saxofoonklank te behouden, zonder concessies te hoeven doen aan de standaardconfiguratie voor de vingerzetting.

Lees meer....


Louis Peeters'

Muziekgalerie Amadeo
Doemesweg 13
6004 RN Weert
tel: +31 6 148 740 76 logo